top of page

EMI Ögonrörelseterapi Eye movement integration är en fantastisk terapiform som jag använt med stor framgång och 100% resultat både under min utbildning och efter, och som jag varmt kan rekommendera. Kontakta mig Marica Eriksson på myntablad om du vill veta mer

Ögonrörelseterapi   EMI "Eye movement integration"

Används med stor framgång på olika slags fobier, obehag och trauman Den förmår att låsa upp och blottlägga det som dolts i sinnets djupaste hålor och som aldrig kan nås med samtalsterapi. EMI är en teknik som snabbt och effektivt ger en omedelbar emotionell och kognitiv förändring Det är en utmärkt terapiform om man har svårt att tala om känslor och kanske sätta ord på det. Oftast räcker det med 1-2 sessioner. 

Hur en session går till

Orsaken/känslan du söker för har från början gått in genom dina ögon och lagrats som ett "minnesspår" i din hjärna. Genom att ta fram och känna den här känslan om samtidigt följa en penna med ögonen som terapeuten för i speciella mönster kan man förändra eller ta bort detta "minnesspår" och inte göra det så laddat längre. Effekten av behandlingen är omedelbar. En session tar ca 1,5 timme.

Bakgrund till EMI

I slutet av 1980-talet upptäckte en psykolog i Los Angeles helt av en slump, genom egen erfarenhet, att ögonrörelser som liknar dem under REM-sömn tycktes mildra den störande effekten av minnena av en starkt negativ händelse i hennes liv. Det tog nästan 20 år innan metoden vunnit allmän acceptans genom ett flertal forskningsstudier.

Viktigt att tänka på är att traumat inte får vara färskt. Det ska helst ha gått några månader!

bottom of page